1. Anasayfa
  2. Havacılık Haberleri
Trendlerdeki Yazı

Uçmaktan Korkuyor Musunuz? Yazımızı Okuyun!

Uçmaktan Korkuyor Musunuz? Yazımızı Okuyun!
0

Bunu okuyorsanız, büyük bir şansınız var ve bir sonraki uçuşunuzu kaçırmak istemiyorsanız, endişenize hakim olun ve uçağa binemiyorsanız, okumaya devam edin.

Düşme korkusu, klostrofobi veya uçakta panik ataktan korkuyor olsanız da, aviofobinin üstesinden gelebilirsiniz.

Uzmanların verdiği bu ipuçları, uçma korkunuzun üstesinden gelmenize yardımcı olacaktır. Bunu okuduktan sonra, uçağa binmek için büyük bir adım atmış olacaksınız.

Öyleyse uçma korkunuzla nasıl savaşılacağını öğrenelim!

  1. Korkunuzu Tanımlayarak Başlayın

Sizi endişeli hissettiren tetikleyicileri belirlemeye çalışın. Bazı insanlar için korku, havaalanına varır varmaz gelir.

Araştırmalar, uçağa binmeden önceki anksiyete durumunun aslında uçma gerçeğinden daha kötü olduğunu gösteriyor. Ne zaman endişelenmeye başladığınızı belirleyin ve sonraki ipuçlarını izleyin.

  1. Korkuyu Tehlike Sanmayın

Zihninizin size oynadığı bir başka büyüleyici numara da korkuyu tehlike olarak maskelemesidir. Vücudunuz her iki duyuma da benzer şekilde tepki verir ve bu yüzden ikisini birbirinden ayırmanız önemlidir.

Tehlikenin alarm vermesi gerekliyken, korkunun sizi tehlikeye sokmasına izin vermemeniz de aynı derecede önemlidir.

Şunu bilin: Uçaktayken tehlikede değilsiniz. Aşağıdaki gerçekleri göz önünde bulundurarak uçağa binin.

  1. Uçaklar ve Pilotlar Hakkında Bilgi Edinin

Uçaklar, herhangi bir doğal unsurdan geçecek ve diğer tarafta güvenli bir şekilde yapacak şekilde inşa edilir. Uçaklar türbülansa dayanacak şekilde tasarlanmıştır.

Pilotlar, acil durumlarla başa çıkmak ve bu becerileri düzenli olarak yenilemek için eğitilir. Motor arızası gibi beklenmedik bir ihtimal olsa bile, pilot yine de uçağı güvenli bir şekilde indirebilir. Uçaklar, uçuş saatlerinden on kat daha fazla bakım saatinden geçer.

Rolls-Royce motorlarının %99,99 güvenilirlikle tasarlandığını bilmek veya çok düşük bir olasılıkla motor arızası durumunda bile uçağın yine de güvenli bir şekilde iniş yapabileceğini bilmek gibi küçük şeyler, uçuş deneyiminizin sorumluluğunu size verir.

Bir uçak kazasının parçası olma şansınızın 10 milyonda bir olduğunu unutmayın.

MIT’den Arnold Barnett’e göre, gelişmiş bir ülkede uçarken, bir uçak kazasında ölme şansınız yalnızca 30 milyonda 1’dir.

Uçağın kapısının uçuş ortasında açılacağından korkuyorsanız, çok yüksek basıncın onu kapalı tuttuğunu bilin. İstesen bile açamazsın.

  1. En Zor Kısım Türbülans Oluştuğunda Yaşanır

Uçma korkusu olan yolcular özellikle türbülanstan korkarlar. Bu tamamen normal bir durumdur.

Sorun şu ki, türbülans sırasında tüm dikkatimizi ona odaklıyoruz: ne kadar güçlüler, ne kadar sürüyorlar. İzlediğimiz felaket filmlerini hatırlamaya devam ediyoruz. Bunu yapmaya başlarsanız, kendinizi ufak bir çimdik atın ya da sizi gerçeğe geri döndürecek bir şey yapın.

  1. Kendinizi Uçuşa Hazırlayın

Uçak kazalarıyla ilgili kitap okumayı ve film izlemeyi bırakın. Hayal gücünüzü olumsuz bir şekilde etkilerler.

Uçağın önüne doğru bir koltuk ayırtın: Genellikle daha sessiz ve daha az yükseltili olurlar, bu yüzden First ve Business sınıfları orada bulunuyor.

Yukarıdakilerin hepsi yeterli değilse, devam edelim. :)

  1. Daha Güçlü Önlemler Alın

Birçok havayolu, uçma korkusunun üstesinden gelmek isteyen yolculara yönelik olarak havalimanında atölye çalışmaları düzenlemektedir. Genellikle sizi uçakla seyahat etmenin ne kadar güvenli olduğunu gösteren pilotlar ve psikologlarla tanıştırırlar.

Zaten bir terapistle görüşüyorsanız, ona sorunu anlatın. Terapistler, korku tetikleyicilerinizi belirlemenize ve onlarla baş etmenin yollarını sağlamanıza yardımcı olabilir. En azından, uçaktaki stresi azaltmaya yardımcı olmak için size bazı ilaçlar yazabilirler.

Uçma Korkunuzun Üstesinden Gelmek İçin Son Sözler

Uçmaktan korkan ilk kişi değilsin ve son da değilsin. Şu anda bulunduğunuz yerdeki milyonlarca olmasa da binlerce kişi olmuştur. Ancak çoğu kişi bu korkunun üstesinden geldi ve şimdi seyahat etmenin faydalarından yararlanıyor .

Eminim sıradaki sensin!

Hayatım Ucakkazalari.com :)

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir