Tarihler 12 Temmuz 2000 Çarşamba gününü gösteriyordu ve Airbus A31-300 tipli, Hapag Lloyd Havayolu’na ait olan uçak Yunanistan’a bağlı olan Girit Adası’nda bulunan Hanya’dan Almanya’ya uçuşa geçmek üzere hazırlık yapıyordu. Bu uçakta seyahat eden 143 yolcu ve görevli olan 8 mürettebat vardı. 1990 senesinde Hapag Lloyd hava yolu şirketine teslim edilmiş olan bu uçak adım adım kazaya doğru gidiyordu.
12 Temmuz 2000’de saat 10.59 itibari ile havalanan uçak, kaptan pilot Wolfgang Arminger tarafında kullanılmaktaydı. Uçağın kalkışının gerçekleşmesinden kısa bir süre sonra bir sorunun olduğunu fark eden pilotlar, iniş takımlarını defalarca açıp kapatmayı denedi. Çünkü sağ iniş takımında bir problem vardı ve kapanmıyordu. Tam dört kez açıp kapatma işlemi yapan pilotlar, herhangi bir sonuç alamadı. Gerekli bilgilendirmeler yapıldıktan sonra kaptan pilot Almanya’ya doğru devam etmeye başladı. Fakat açık konumda olan iniş takımları sürtünmeye neden oluyor ve bu durum da yakıt tüketiminin daha fazla olmasına neden oluyordu. Dolayısı ile uçaktaki yakıt ile Almanya’ya varmak imkânsızdı.
Şirket ile yapılan görüşmeler sonrasında uçağın rotasının Münih’e çevrilmesi kararına varıldı ve uçakta bulunan yolcuların başka bir uçağa transfer edilmesi planlandı. Uçakta bulunan gösterge, uçağın Münih’e varabileceğini gösteriyordu. Fakat bu gösterge, yakıtın sürtünmeden dolayı daha fazla yakacağını hesaplayacak bir özelliğe sahip değildi.
Uçak Münih’e Yaklaşıyor
Airbus A31-300 yavaş yavaş Münih’e doğru yaklaşıyordu ve tam da bu sırada kaptan pilot, bu kadar yakıt ile Münih’e varılamayacağını fark etti. Durumu kurtarmaya çalışan Arminger, saat 12’de kule ile iletişime geçerek uçağını Viyana’ya doğru çevirdi. Uçağın Viyana’ya yaklaşmasının ardından yardımcı pilot birkaç kez acil durum bildiri yapmak istedi fakat kaptan pilot bunu onaylamadı. 3 dakika sonra pilot, Viyana’daki kuleye inişin gerçekleşmesi için gerekli ortam yok ise Graz’a inme teklifini sundular.
Saatler 13.01’i gösterdiğinde ise uçak yakıt uyarısı vermeye başladı. Uçakta kalan yakıtın miktarı yalnızca 1340 kg idi. Sivil havacılık çerçevesinde, bu kadar yakıt kalındığında en yakın havaalanına iniş yapma zorunluluğu bulunmaktadır. Fakat uçakta yaşanan harita eksikliği nedeni ile en yakın olan Graz’a değil; Viyana’ya inme zorunluluğu ortaya çıktı ve kaptan pilot Viyana’ya doğru devam etti. Motorların iniş yapmadan önce durma ihtimali üzerine yoğunlaşan Arminger, önlem olarak flapları açtırdı. Tam da korkulan oldu ve henüz piste 22 km varken motor durdu. Çünkü yakıt tamamı ile tükenmişti. Uçağın iniş takımlarının arızalı olması ve motorun durması nedeni ile uçak yere çarptı. Ölü bulunmayan bu kazadan 26 kişi yaralı olarak çıkmıştır.